Recipes chicken liver / Рецепты приготовления куриной печени

Calzone with chicken liver for 4-6 servings: 1 package regular pizza dough, 1 tbsp. tablespoon vegetable oil 1 beaten egg for glaze, sage leaves.
For the filling: 60 g butter, 500 g of chopped chicken liver, chopped 6 slices bacon, 1 tbsp. tablespoon chopped green basil, 750 g finely chopped fresh spinach, salt, pepper, a few drops of lemon juice, freshly nutmeg to taste.
Prepare the stuffing. In a saucepan melt butter and quickly fry chicken liver, while her pieces are not pokorichneveyut outside, remain pink inside. Put liver skimmer in a separate bowl and set aside. Put in the same pan with bacon, fry until podrumyanivaniya. Remove bacon skimmer and mix it with the liver and sage. Put the spinach in a saucepan. Cover and simmer until the spinach stems not smorschatsya. Drain, then chop coarse. Season with salt and pepper to taste, season with lemon juice and nutmeg.
Preheat oven to 220 C. Promazhte two disgusting. Divide the dough into two equal parts. Roll out both pieces of dough on a lightly sprinkled flour on the surface in circles of 25 cm in diameter. Spread the dough lightly with vegetable oil. Divide the stuffing into two terms dough, distributing it strictly for one half of the circle. Moisten edge of dough with water, then fold the dough so that the filling was as if in an envelope. Seal up edge of dough with a fork, otglaziruyte surface of the dough with beaten egg and pierce with a sharp knife 2.3 holes, filling to "breathe". Bake in oven for 20 minutes, until browned. Serve decorated with leaves of sage.

Book

Электронная кулинарная книга

Кальцони с куриной печенью на 4-6 порций: 1 упаковка обычного теста для пиццы; 1 ст. ложка растительного масла; 1 взбитое яйцо для глазировки; листья шалфея.
Для начинки: 60 г сливочного масла; 500 г нарезанной куриной печени; 6 мелко нарезанных ломтиков бекона; 1 ст. ложка нарезанной зелени базилика; 750 г мелко нарезанного свежего шпината; соль; перец; несколько капель лимонного сока; свеженатертый мускатный орех по вкусу.
Приготовьте начинку. В кастрюле растопите сливочное масло и быстро обжарьте куриную печень, пока ее кусочки не покоричневеют снаружи, оставаясь розовыми внутри. Выложите печень шумовкой в отдельную посуду и отставьте в сторону. Положите в ту же кастрюлю бекон, жарьте до подрумянивания. Выньте бекон шумовкой и смешайте его с печенью и шалфеем. Положите в кастрюлю шпинат. Накройте крышкой и тушите, пока побеги шпината не сморщатся. Слейте воду, затем крупно порубите. Посолите и поперчите по вкусу, приправьте лимонным соком и мускатным орехом.
Разогрейте духовку до 220 С. Промажьте два противня. Разделите тесто на две равные части. Раскатайте оба куска теста на слегка присыпанной мукой поверхности в круги по 25 см диаметром. Слегка намажьте тесто растительным маслом. Разделите начинку на два круга теста, распределяя ее строго по одной половине круга. Смочите края теста водой, затем сложите тесто так, чтобы начинка оказалась как бы в конверте. Скрепите края теста с помощью вилки, отглазируйте поверхность теста взбитым яйцом и проколите острым ножом 2-3 отверстия, чтобы начинка "дышала". Пеките в духовке в течение 20 минут, пока не подрумянится. Подавайте украшенным листьями шалфея.

Электронная книга